Ar žinojote, kad žiediniuose kopūstuose ypatingai gausu vitamino K, kuris didina atsparumą infekcijomis, dalyvauja organizmo regeneracijos procesuose ir palaiko kaulų stiprumą.
Žiedinio kopūsto salotos su špinatais ir agurkais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 108 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g žiedinio kopūsto
  • 100 g agurko
  • 60 g špinatų
  • 30 g graikiško jogurto
  • 6 g linų sėmenų
  • 5 g krapų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žiedinį kopūstą išskirstome mažais žiedynais.
  • Šiaudeliais sutarkuojame agurką.
  • Į dubenį sudedame špinatus, žiedinius kopūstus ir agurką.
  • Į jogurtą sudedame susmulkintą česnaką, linų sėmenis, krapus bei prieskonius, viską gerai išmaišome.
  • Daržoves užpilame paruoštu padažu ir viską sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 9gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 2mgNatris: 134mgKalis: 911mg (46%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 6086µg (761%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 313µg (417%)Kalcis: 160mg (20%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 202µg (101%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 182mg (26%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!