Kopūstai gerina kraujotaką ir mažina cholesterolį. Juose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolio lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi valgydami kopūstus vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms, išimtis, jei šiuo metu turite sutirštėjusį kraują.   
Špinatų, morkų bei kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 115 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g kopūsto
  • 100 g morkų
  • 30 g žiedinio kopūsto
  • 20 g špinatų
  • druskos pagal skonį

Padažui:

  • 50 g natūralaus jogurto 2,5 proc. riebumo
  • 10 g garstyčių

Paruošimas
 

  • Išskaidome žiedinį kopūstą žiedynais, šiaudeliais supjaustome morką, susmulkiname špinatus bei kopūstą.
  • Smulkintas daržoves sumaišome dubenyje.
  • Sumaišome jogurtą su garstyčiomis ir druska bei užpilame ant daržovių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 115kcal (6%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 6gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 287mgKalis: 783mg (39%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 18736µg (2342%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 191µg (255%)Kalcis: 166mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 142mg (20%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!