Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidorais

Spindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt)"Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.
00 balsų

Ingredientai
  

Sriubai:

  • 125 g sveikų neskaldytų ir nevalytų spindulinių (mungo) pupuolių, iš vakaro užmerktų šaltame vandenyje (mirkytų apie 250 g)
  • 1,5 l vandens
  • 2 pomidorai

Prieskoniai:

  • 0,5 tsp ciberžolės
  • gabalėlis smulkiai sutarkuoto imbiero gumbo (apie 1,5 cm dydžio)
  • pusė žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos
  • 1,5 tsp kmyninis kuminas
  • 1/4 tsp asafetidos (galima pakeisti nedideliu kiekiu česnako)
  • 2 tsp cukrus, geriausia nerafinuotas
  • 1 tsp druskos
  • šluotelė smulkiai sukapotų petražolių
  • 2-3 tbsp kepimui - lydytas sviestas

Paruošimas
 

  • Iš vakaro užmerkiame pupeles, jei virsime ne ryte, tai kai galime kas kelias valandas jas pamaišome.
  • Mungo pupuoles nupilame, perplauname ir sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą. Užpilame vandeniu ir verdame.
  • Suberiame ciberžolę, sutarkuotą imbierą ir aštriąją papriką.
  • Užvirus vandeniui nugraibome putas ir verdame uždengtą ant nedidelės ugnies 1 valandą arba kol pupuolės visiškai suminkštės. Jei labai nugaravo vanduo, įpilame papildomai.
  • Kol mungo pupelės verda, verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus ir nuneriame jų odelę.
  • Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą, suberiame kmyninį kuminą ir asafetidą (ar česnaką V. Kurpienės pastaba).
  • Kai kuminas patamsėja, sudedame pomidorus. Kepame pomidorus maišydami, kol šiek tiek išsileis.
  • Suberiame cukrų, išmaišome ir nukeliame keptuvę.
  • Pupuolėms išvirus, sukrečiame į puodą troškintus pomidorus ir pasūdome.
  • Verdame dar 5 minutes.
  • Pabaigoje sudedame sukapotas petražoles. Patiekiame karštą.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!