Spindulines (mung) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mung pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." – nuotraukos autorė.
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 248 kcal

Ingredientai
  

Sriubai:

  • 1,5 l vandens
  • 125 g spindulinių pupuolių mung pupelių, sveikų neskaldytų ir nevalytų. Iš vakaro užmerktų šaltame vandenyje (mirkytų apie 250 g)
  • 2 pomidorų

Prieskoniai:

  • imbiero gumbo smulkiai sutarkuoto, apie 1,5 cm dydžio
  • 1/2 aštriosios paprikos žalios, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos
  • 2-3 v. š. lydyto sviesto kepimui
  • 2 a. š. cukraus geriausia nerafinuoto
  • 1,5 a. š. kmyninio kumino
  • 1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. ciberžolės
  • 1/4 a. š. asafetidos galima pakeisti nedideliu kiekiu česnako
  • petražolių smulkiai sukapotų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Iš vakaro užmerkiame pupeles, jei virsime ne ryte, tai kai galime kas kelias valandas jas pamaišome.
  • Mungo pupuoles nupilame, perplauname ir sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  • Užpilame vandeniu ir verdame.
  • Suberiame druską, ciberžolę, sutarkuotą imbierą ir aštriąją papriką.
  • Užvirus vandeniui nugraibome putas ir verdame uždengtą ant nedidelės ugnies 1 valandą arba kol pupuolės visiškai suminkštės.
  • Jei labai nugaravo vanduo, įpilame papildomai.
  • Kol mungo pupelės verda, verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus ir nuneriame jų odelę.
  • Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą, suberiame kmyninį kuminą ir asafetidą (ar česnaką V. Kurpienės pastaba).
  • Kai kuminas patamsėja, sudedame pomidorus.
  • Kepame pomidorus maišydami, kol šiek tiek išsileis.
  • Suberiame cukrų, išmaišome ir nukeliame keptuvę.
  • Pupuolėms išvirus, sukrečiame į puodą troškintus pomidorus ir pasūdome.
  • Verdame dar 5 minutes.
  • Pabaigoje sudedame sukapotas petražoles.
  • Patiekiame karštą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 20mgNatris: 905mgKalis: 731mg (37%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 995µg (124%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 273µg (137%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 96mg (26%)Fosforas: 178mg (25%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto autorė: Aistė (www.jogosmityba.lt). Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!