Tortai siejami su nesveiku maistu. Tačiau nekepti tortai, nors ir kaloringi, bet pagaminti iš vaisių bei riešutų yra kupini vertingų medžiagų ir jais pasimėgaudami ne tik suteiksime malonumo savo gomuriui, bet ir gausime mums reikalingų vitaminų, mineralų ir nesočiųjų riebalinių rūgščių. 
Kcal – 428
Sudėtinės nekepto torto dalys:
10g (2 valgomųjų šaukštų) maltų migdolų
225 gr. džiovintų datulių
120 gr. makadamijos riešutų, galima pakeisti jūsų mėgstamais, netinka tik žemės riešutai. Bet kokiu atveju riešutai turi būti nekepinti, nesūdyti.
10g (2 arbatinių šaukštelių)  agaro miltelių, galima pakeisti želatina, bet tada ilgiau reikės stingdinti
3 didelių šviežių persikų (galima naudoti ir 2 didelius mango vaisius)
10g (1 v.š.) kokosų nerafinuoto aliejaus (galima pakeisti sviestu)
125 ml. vandens
Sveiko torto gaminimo žingsniai:
1.20 cm. skersmens, apvalios formos indą lengvai ištepame riebalu, apibarstome maltais migdolais.
2. Datules pie 20 min. išmirkome karštame vandenyje.
3. Išmirkusias datules nusausiname ir sumalame kartu su makadamijos riešutais iki vientisos masės.

4. Mase išklojame indo dugną.
5. Agaro miltelius įberiame į vandenį, palaikome 5 min., kad išbrinktų. Puodą su agaro milteliais dedame ant viryklės ir maišydami užviriname, sumažinę ugnį ledžiame 3-4 min. pavirti. Nuimti nuo viryklės, praėjus nurodytam laikui.

6. Persikus sumalame, prieš tai nulupę odelę.
7. Į gautą persikų košelę įpilame agaro miltelių masę ir intensyviai pamaišome. Gautą mišinį supilame ant riešutų ir datulių masės.
8. Prieš skanaujant, laikome tortą šaldytuve mažiausiai 2 val., kol sustings
Skanaus linki recepto autorė – Rūta A.