Sveikesni sausainių trupiniai, puikiai tinkantys gaminti tinginiui arba sūrio pyrago pagrindui, skoniu visai nenusileidžia įprastiems. Iš nurodytų ingredientų gausime apie 150 g trupinių.
Sveikesni pilno grūdo miltų sausainių trupiniai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 70 g pilno grūdo avižų miltų. Galima dėti 50 g avižų miltų ir 20 g kakavos, gausime šokoladinius trupinius
- 30 g avinžirnių miltų
- 2 v.š. šalto vandens
- 2 a.š. rudojo cukraus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- ½ a.š. druskos
- ¼ a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Miltus, druską, cukrų ir sviestą prasukame maisto kombaine (miltus galima įtrinti į sviestą ir rankomis).
- Supilame citrinos sultis, vandenį ir dar kartelį prasukame, kol sukimba tešla, (tešlą sulipdyti galima ir šaukštu grietinės, jogurto, apelsinų sultimis ar pienu. Galima įmaišyti ir apelsino žievelės, ypač tinka į kakavinius trupinius).
- Iš tešlos padarome rutulį, susukam į plėvelę ir paliekame porai valandų šaldytuve sustingti.
- Vėliau burokine tarka tarkuojame tešlos rutulį tiesiai į kepimo popieriumi ištiestą skardą, tolygiai paskirstome.
- Kepame 190°C apie 8min, viduryje kepimo pamaišant. Stebėkite, kad neprisviltų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 435mgKalis: 177mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 52µg (26%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke Androsiunaite