Avižos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas,slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę.Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą irreguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Sveiki avižiniai keksiukai su bananais ir braškėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 3 bananų gerai prinokusių
- 250 g avižinių dribsnių
- 2 g kiaušinių
- 80 g braškių
- 60 g riešutų sviesto
- 1 a.š. agavų sirupo
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- saujos riešutų
Kremui
- 3 v.š. varškės
- 1,5 v.š. graikiško jogurto
- citrinos žievelės pagal skonį
Paruošimas
- Bananus sutriname šakute.
- Trintus bananus sumaišome su avižiniais dribsniais,kiaušiniais, riešutų sviestu, kepimo milteliais smulkintais riešutais irpjaustytomis braškėmis.
- Viską gerai permaišome ir masę dedame į kepimo formeles,
- Keksiukus kepame 180 C orkaitėje, apie 30 min.
- Kol kepa keksiukai, kremui pertriname varškę ir sumaišome sugraikišku jogurtu ir citrinos žievele.
- Ant iškepusių ir atvėsusių keksiukų uždedame kremo irbraškių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 174kcal (9%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 1mgNatris: 36mgKalis: 263mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 29µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 146mg (21%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta