Šviežiose bulvėse gausu vitamino C, netikėta? Be to, labai skanu. Konservatoriams galite nesakyti, ką pateikėte ant stalo. Patys nesupras ir kuo skaniausiai suvalgys:)
Porcijų kiekis: 1, Kcal 215
Šviežių bulvių salotos – sudėtinės dalys:
80 g bulvių
50 g šviežios morkos
40 g svogūnų
2,5 g česnako
2,5 g šviežių ar šaldytų krapų
2,5 g petražolių
10 g šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
5 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
0,5 g druskos
0,2 g pipirų juodųjų
Šviežių šakninių daržovių salotų gaminimo žingsniai:
1.Sutarkuojame bulves ir morkas plonais šiaudeliais.
2. Išspaudžiame kelis šaukštus citrinos sulčių ir apšlakstome daržoves.
3. Smulkiai supjaustome svogūną ir susmulkiname česnaką.
4. Susmulkintus česnaką ir svogūną pakepiname ant nedidelio kiekio lydyto sviesto, nuolat maišydamos, kol svogūnas gražiai pagelsta.
5. Smulkiai sukapojame krapus, petražoles.
6. Pakepintas daržoves, susmulkintus prieskonius beriame ant šviežių daržovių, apšlakstome aliejumi ir paskaniname druska bei pipirais.
Skanaus!