Porcijų kiekis : 1, Kcal 153
Šviežūs burokėliai su baltais svogūnais ir šviežiomis petražolėmis – sudėtinės dalys:
100 g burokėliai
20 g svogūnas
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
10 g “Dijon” grastyčios arba kokių turite
1 a.š (7 g) ypač tyras alyvuogių aliejus
1,5 a.š. (10 g) raudono vyno actas
10 g petražolės, šviežios arba šaldytos
Kmynų, kumino, kardamono – norintiems intensyvesnio skonio, nebūtina

Šviežūs burokėliai su baltais svogūnais ir šviežiomis petražolėmis – gaminimo žingsniai:
1. Nulupame burokėlius ir svogūnus. Burokėlius tarkuojame ypač smulkiais šiaudeliais, o svogūną smulkiai supjaustome.
2. Salotinėje burokėlius ir svogūnus sumaišome kartu su druska, pipirais, garstyčiomis, actu bei aliejumi (Skaniau, jei paliktume bent 20 min, o dar geriau kelias valandas pasifermentuoti. Burokėliai suminkštėtų ir sušvelnėtų jų skonis). Apibarstome smulkintomis petražolėmis, kitais prieskoniais (pagal skonį) ir patiekiame.

Šaltinis : http://markbittman.com/recipe/raw-beet-salad/

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!