Tirpstantys burnoje baklažanų suktinukai su varške – sudėtinės dalys:
200 g baklažanai
200 g varškė 9%
30g graikiniai riešutai
30 g svogūnų laiškai
50g saulėjė džiovinti pomidorai
30 ml kefyras
4 skiltelės česnako
1 a. š (6 g) ypač tyras alyvuogių aliejus
Druska pagal skonį

Tirpstantys burnoje baklažanų suktinukai su varške – gaminimo žingsniai:
1. Baklažanus plonai supjaustome, pabarstome druska. Kol kaista keptuvė, konditerine šluotele aptepame aliejumi.
2. Susmulkiname graikinius riešutus.
3. Varškę sumaišome su druska, česnaku, saulėje džiovintais susmulkintais pomidorais, riešutais, druska, svogūno laiškais ir šlakeliu kefyro dėl geresnio tepimo.
4. Tada iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepame baklažanus ir tepama ir sukama, tepama ir sukama, tepama ir sukama…
Galima sveikesnė variacija – baklažanus kepti orkaitėje.

Foto ir receptas Facebook grupės dalyvės Tomos Kundrotės.