Raminta atsiuntė idėją ir nuotrauką rašo, kad labai patiko šitas derinukas ir tikrai dar ne kartą gaminsiu.
Tofu su orkaitėje keptais burokėliais, salieru ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Virtuvė Chinese
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 262 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g burokėlių
  • 100 g tofu sūrio sojų pupelių sūrio
  • 70 g morkų šviežių
  • 50 g saliero šaknies
  • 50 g lapinių salotų
  • 5 g krapų
  • 1 v. š. saulėgrąžų
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • 0,5 a. š. pesto padažo
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Burokėlius nuplauname, įvyniojame į foliją ir iškepame 180 laipsnių orkaitėje.
  • Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Burokėliai turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Tofu supjaustome panašaus dydžio kubeliais ir pakepame ant lydyto sviesto, kol pagelsta.
  • Susmulkiname šiaudeliais morkas ir saliero šaknį, dedame į lėkštę, ten pat salotas, keptą tofu, burokėlius, pesto padažą.
  • Ant sausos keptuvės kepiname saulėgrąžas, barstome jas ant salotų, skaniname druska, krapais. Skanaus

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 11gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 248mgKalis: 1104mg (55%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 16610µg (2076%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 81µg (108%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 221µg (111%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 265mg (38%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!