Dažnai sakoma, kad salierų sultys skatina svorio mažėjimą. Ypač metų pradžioje pasklinda gandas apie stebuklingus saliero kokteilius ir sultis, kurie tiesiog „tirpdo“ riebalines ląsteles. Deja, šiam teiginiui trūksta mokslinių įrodymų, bet salieras yra naudinga daržovė ir gali paskatinti SVORIO METIMĄ kitais būdais. 
Tofu su orkaitėje keptais burokėliais, salieru ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Virtuvė Chinese
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 262 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g burokėlių
  • 100 g tofu sūrio sojų pupelių sūrio
  • 70 g morkų šviežių
  • 50 g saliero šaknies
  • 50 g lapinių salotų
  • 5 g krapų
  • 1 v. š. saulėgrąžų
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • 0,5 a. š. pesto padažo
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Burokėlius nuplauname, įvyniojame į foliją ir iškepame 180 laipsnių orkaitėje.
  • Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Burokėliai turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Tofu supjaustome panašaus dydžio kubeliais ir pakepame ant lydyto sviesto, kol pagelsta.
  • Susmulkiname šiaudeliais morkas ir saliero šaknį, dedame į lėkštę, ten pat salotas, keptą tofu, burokėlius, pesto padažą.
  • Ant sausos keptuvės kepiname saulėgrąžas, barstome jas ant salotų, skaniname druska, krapais. Skanaus

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 11gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 11mgNatris: 248mgKalis: 1104mg (55%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 16610µg (2076%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 19mg (24%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 81µg (108%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 221µg (111%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 265mg (38%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!