"Pasaka salotos patiko. Kodėl aš šių bulvių anksčiau nevalgiau, nežinau, kol neparagauji tol manai kad tai neskanu." – rašo nuotraukos autorė.
Topinambai su graikiniais riešutais ir ridikėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g topinambų
- 100 g agurko
- 50 g ridikėlių
- 30 g grietinės 25 proc. riebumo
- 30 g graikinių riešutų
- 10 g svogūnų laiškų
- 10 g citrinos sulčių šviežiai spaustų
- 1 g druskos
- 0,5 g pipirų
- petražolių pagal skonį
Paruošimas
- Išspauskite pusę citrinos sulčių.
- Sutarkuokite topinambus ir apšlakstykite citrinos sultimis.
- Ridikėlius, agurkus supjaustykite griežinėliais, arba kubeliais (kaip kam skaniau).
- Sukapokite graikinius riešutus, svogūnų laiškus, petražoles.
- Paskaninti druska ir pipirais, pagardinti grietine ir išmaišyti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 5gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 8mgNatris: 222mgKalis: 643mg (32%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 221µg (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 58mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: www.topinambai.lt, pakoreguota pagal V. Kurpienę. Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė