Pistacijos pasižymi didesniu nepakeičiamų aminorūgščių kiekiu nei kiti riešutai. Tai svarbi informacija propaguojantiems augalinę mitybą.
Traškios morkų salotos su pistacijomis ir moliūgų sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g morkų
- 30 g jūros kopūstų
- 15 g pistacijų
- 15 g moliūgų sėklų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Morkas sutarkuojame šiaudeliais.
- Sumaišome su jūros kopūstas, pistacijomis, moliūgų sėklomis ir prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 263kcal (13%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.01gNatris: 248mgKalis: 943mg (47%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 33512µg (4189%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 140mg (18%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 108µg (54%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 167mg (45%)Fosforas: 341mg (49%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė