Labai greitai paruošiamas ir sotus patiekalas pietums ar vakarienei. Patiks ir vaikams. Verta išbandyti.
Troškinta kiaulienos sprandinė su morkomis ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g kiaulienos sprandinės
- 60 g morkų
- 50 g cukinijos
- 30 g svogūno
- 5 g lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- rūkytos paprikos miltelių pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Salotos:
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 50 g ridikėlių
- 30 g avokado
- 2 a. š. citrinos sulčių
- 0,2 g druskos
Paruošimas
Kiaulienos sprandinės troškinio gaminimas:
- Kiaulienos sprandinės supjaustoma gabaliukais, dedame į lydytu sviestu išteptą ir įkaitintą keptuvę.
- Gabaliukams apkepus, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname.
- Mėsai suminkštėjus, dedame morkas, česnaką, svogūną dar patroškiname.
- Baigiant gaminti, sudedame cukinijos gabaliukus, įkaitiname, dedame prieskonius: druską, pipirus, rūkytos paprikos miltelius, čili.
Baltagūžio kopūsto salotos:
- Burokine tarka sutarkuojamas baltagūžis kopūstas.
- Supjaustomi ridikėliai.
- Sumaišome ir gardiname trintu avokadu, citrinos sultimis ir druska.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 282kcal (14%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 59mgNatris: 162mgKalis: 614mg (31%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 5173µg (647%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 46µg (61%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 172mg (25%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta