Vos iš 1 ingrediento – sveikas ir skanus patiekalas vakarienei. Ir dar už mažą kainą!
Atvėsus orams, norisi šilto maisto. Va tada ir prasideda: riebiau, sočiau ir… džinsai „netikėtai“ ima trauktis. Būna ir man, kad vakare, ar net pietums po labai įtemptos pirmos dienos dalies norisi suvalgyti „kibirą“ maisto. Gerai, kad variantų yra ir tokių, kurie mūsų kūnui net labai tinka ir patinka. Pavyzdžiui, kaip šis – troškintas šviežias kopūstas su prieskoniais, puikus patiekalas, kuris dar ir cholesterolį bei svorį gali padėti sumažinti.
Ingredientai
- 1 kg kopūsto
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. kmynų
- 1 a.š. ciberžolės
- vandens, pagal poreikį, verdančio arba karšto.
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Sutarkuojame ar smulkiai supjaustome kopūstą. Šį kartą naudojau specialią daržovių tarką.
- Įpilame aliejų į keptuvę ir jam sušilus suberiame kmynus bei ciberžolę, kad atsiskleistų skonis.
- Netrukus beriame ir kopūstą, sumaišome ir įpilame karšto vandens, kad nesviltų, nes riebalų – vos keli šaukštai. Troškiname uždengus, prireiks 20-30 min., kartas nuo karto pamaišome.
Pastaba
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.