Vos iš 1 ingrediento – sveikas ir skanus patiekalas vakarienei. Ir dar už mažą kainą!  

Atvėsus orams, norisi šilto maisto. Va tada ir prasideda: riebiau, sočiau ir… džinsai „netikėtai“ ima trauktis. Būna ir man, kad vakare, ar net pietums po labai įtemptos pirmos dienos dalies norisi suvalgyti „kibirą“ maisto. Gerai, kad variantų yra ir tokių, kurie mūsų kūnui net labai tinka ir patinka. Pavyzdžiui, kaip šis – troškintas šviežias kopūstas su prieskoniais, puikus patiekalas, kuris dar ir cholesterolį bei svorį gali padėti sumažinti.

Šį patiekalą taip pat labai skanu gamintu su smulkiai tarkuotu ar pjaustytu imbieru. Galite gardinti ir Provanso žolelėmis ar čiobreliais. Kartu su kopūstais tinka ir morkos su įvairiomis žolelėmis. O jei ruošiate pietums – pridėkite bulvių, skonis bus panašus kaip balandėlių!
Troškintas kopūstas su ciberžole ir kmynais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 262 kcal

Ingredientai
  

  • 1 kg kopūsto
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. kmynų
  • 1 a.š. ciberžolės
  • vandens, pagal poreikį, verdančio arba karšto.
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame ar smulkiai supjaustome kopūstą. Šį kartą naudojau specialią daržovių tarką.
  • Įpilame aliejų į keptuvę ir jam sušilus suberiame kmynus bei ciberžolę, kad atsiskleistų skonis.
  • Netrukus beriame ir kopūstą, sumaišome ir įpilame karšto vandens, kad nesviltų, nes riebalų – vos keli šaukštai. Troškiname uždengus, prireiks 20-30 min., kartas nuo karto pamaišome.

Pastaba

Tokius troškintus kopūstus valgykite vienus, puikiai tinka ir pietums su bulve, bet man labiausiai patinka maišyti su baltymais, pavyzdžiui, į savo porciją įmušiau 2 kiaušinius ir sumaišiau keptuvėje. Sotu, skanu ir sveika.
Taip pat tinka su raudonos ar baltos mėsos gabaliukais, dera ir su pupelėmis, žirniais ar avinžirniais. Galima ragauti ir su kubeliais supjaustytu tofu, jį įmesti kartu kepti pačioje pabaigoje. Tad variantų daug.
Skaniai ir sveikai maitintis gali būti pigu. Tokiam patiekalui asmeniui užtenka kopūsto ~300 g + 2 kiaušinių.  

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gNatris: 113mgKalis: 916mg (46%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 501µg (63%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 184mg (230%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 389µg (519%)Kalcis: 224mg (28%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 216µg (108%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 70mg (19%)Fosforas: 150mg (21%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!