Troškintų daržovių garnyras – sudėtinės dalys:
100 gr. morka
1 rozmarino šakelės
50 gr. saliero šaknis
50 gr. saliero stiebas
50 gr. pankolio gumbas
50 gr. raudonojo svogūnas
5gr. Lydytas sviestas
5gr. Druska
2gr. Pipirai
Naminio majonezo (nebūtina)
Maistinės medžiagos:
Baltymai 3,47
Riebalai 10,49
Angliavandeniai 18,7
Kcal – 175
Troškintų daržovių garnyras – gaminimo žingsniai:
1. Supjaustome kubeliais: saliero šaknį bei stiebą, morkas, pankolio gumbą bei raudonąjį svogūną. Sukapojame rozmarino šakelę.
2. Morkas troškiname ant sviesto, pagardinę rozmarinais, kol pradės minkštėti, bet išliks traškios. Prieš baigdami kepti, įberiame žiupsnelį druskos ir suverčiame morkas į dubenį.
3. Troškiname likusias daržoves ant sviesto, bet stebime, kad jos išliktų traškios.
3. Suverčiame troškintas daržoves į dubenį, pagardiname druska ir pipirais.
4. Atvėsusias daržoves išmaišome su naminiu majonezu.
Valgome su duona, bulvėmis ar žuvimi.
Skanaus linki recepto autorė – Dalia K.