Porcijų kiekis 1, Kcal 179
Cukinijos troškinys – sudėtinės dalys:
200 g cukinijos (viena nedidelė)
40 g svogūno (nedidelio, smulkintų)
60 g morkos (smulkintos)
50 g paprikos
70 g pievagrybių, galima ir daugiau
2 g baziliko (šviežio arba džiovinto)
10 g citrinos sulčių arba 1 pomidoras
1 g druskos
1 g pipirų maltų
7 g alyvuogių aliejaus
Cukinijos troškinys – gaminimo žingsniai:
1. Į troškintuvą sudedame svogūnus ir morką, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek karšto vandens, bet tik nedidelį kiekį. Svarbu, kad ne keptų, o troškintųsi.
2. Po kiek laiko, kada morkos pradeda minkštėti, suverčiame kubeliais supjaustytą cukiniją. Pagardiname druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
3. Cukinijai pradėjus mikštėti, įdedame kubeliais pjaustytus pievagrybius, papriką ir baziliką. Pakaitiname dar keletą minučių.
Skanaus linki recepto autorė – Augustė J.