Porcijų kiekis: 1
Cukinijos troškinys su raudonomis pupelėmis  – sudėtinės dalys:
120 g cukinijos
40 g svogūnų (smulkintų)
50 g morkų (smulkintos)
30 g paprikos
40 g pupelių (raudonųjų arba baltųjų) mirkytų ir išvirtų
1 g baziliko (šviežio arba džiovinto);
30 g pomidoro
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
5 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
Cukinijos troškinys su raudonomis pupelėmis – gaminimo žingsniai:

1. Į troškintuvą sudedame smulkintus svogūnus ir morką, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek virinto vandens (kad ne keptų, o troškintųsi).
2. Po kiek laiko, kada morkos pradeda minkštėti, suverčiame kubeliais supjaustytą cukiniją ir 12-24 val brinkintas pupeles. Pagardiname druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
3. Cukinijai pradėjus minkštėti, įdedame papriką ir baziliką. Pakaitiname dar keletą minučių.

Skanaus linki recepto autorė – Augustė J.
Skanaus
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 11,1
Riebalai – 7,2
Angliavandeniai – 90,8
Kcal – 259,8