Labai skanus ir nesunkiai pagaminamas apkepas pavyks ir virtuvės naujokams. Kai iškeps, neskubėkite jo traukti iš orkaitės, gali susmegti. Tad leiskite apkepui „pailsėti" orkaitėje ir tik tada vaišinkite šeimyną bei draugus.
Varškės apkepas be miltų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 1 hour 20 min.
Kategorija Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 253 kcal

Ingredientai
  

  • 1 kg varškės
  • 250 ml kefyro
  • 5 kiaušinių
  • 7 v.š. avižų sėlenų, tinka ir baltojo gysločio luobelės ar sėlenėlės, kurios yra smulkesnės už sėlenas, todėl puikiai tinka surišimui. Geriausia rinktis ekologiškas, nes luobelėje daugiausia kaupiasi chemikalai lydyto sviesto formai patepti
  • 80 g cukraus, nerafinuoto (kiekis priklauso nuo skonio, galima ir mažiau). Keisti galite klevų sirupu
  • 1 a.š.  kepimo miltelių
  • 1 a.š.  cinamono

Paruošimas
 

  • Sėlenas pamerkiame kefyre, pamirkome 20 minučių.
  • Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius ištriname su cukrumi ar jo pakaitalu, cinamonu, kepimo milteliais.
  • Varškę partriname šakute į ją sudedame išmirkytas sėlenėles su kefyru, kiaušinių trinių masę ir gerai išmaišome. Galite naudoti maišytuvą (mikserį).
  • Atskirai išplakame baltymus ir lėtai, jau nebeplakdami, įmaišome į bendrą masę.
  • Kepimo indą patepame lydytu sviestu. Jei kepame silikoniniame kepimo inde, tai riebalais tepti visai nereikia. Naudojau didelę kepimo formą 40x27x7. Nepripilkite pilnos formos, nes sėlenėlės išpučia apkepą.
  • Kepame apie 1 valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės, gali užtrukti ilgiau ar trumpiau. Kepame kol paruduoja ir iškepa.
  • Jei norisi, galima gardinti cinamonu, vanile ar kmynais, kurie tobulai tinka su varške. Patiekti galite su uogomis ir grietine.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 253kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 21gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 128mgNatris: 511mgKalis: 243mg (12%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 389µg (49%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 0.01mgVitaminas D: 13µg (260%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 203mg (25%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 35µg (18%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 361mg (52%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
3.5 11 votes
Patiko? Įvertinkite!