Keksiukų pagrindui – tešlą užmaišiau taip pat kaip ir saldžios versijos keksiukams, tik paskutiniame žingsnyje gardinau skirtingai. Produktų kiekius laisvai galite keisti savo nuožiūra. Be to, dar vienai versijai, galite ir sūrį, ir šilauoges naudoti.
Varškės ir kiaušinių keksiukai be miltų ir be cukraus: sūri versija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g varškės, 9 proc. riebumo
- 3 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. banano
- 60 g kietojo sūrio
- 50 g augalinio pieno
- 20 g avižų sėlenų
- 2 g druskos
- 0,5 g ciberžolės, spalvai
Paruošimas
- Sumaišome keksiukų tešlą: varškę, sutrintą bananą, kiaušinius, avižų sėlenas.
- Galima įpilti augalinio pieno jei tešla per tiršta.
- Sūriai keksiukų versijai sutarkuojame kietąjį sūrį. Dalį įmaišome į keksiukus, žiupsnį beriame ant viršaus iki kepimo pabaigos likus 5 min, žiupsnį barstysime lėkštėje kartu su petražolėmis.
- Sudedame visą masę į formeles.
- Įkaitiname orkaitę iki 200C ir pašauname keksiukus. Tada kaitrą mažiname iki 180C ir kepame 25 min. Kepimo laikas apytikslis ir priklauso nuo orkaitės, formų dydžio.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 11gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 78mgNatris: 367mgKalis: 165mg (8%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 250µg (31%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 180mg (26%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vaida Kurpienė