Nuotr.dpi.nsw.gov.au/
Virtam karpiui drebučiuose reikės:
1 kg karpio be galvos
200 g morkų
150 g svogūnų (nebūtinai)
2 lauro lapeliai
200 g petražolės šaknis
Šviežios petražolės – papuošimui
Druska
Karpio gaminimo žingsniai:
1. Kūbeliais supjaustome morkas, susmulkiname svogūnus.
2. Pjaustytomis daržovėmis padengiame puodo dugną.
3. Išdarinėtą ir stambiais gabalais supjaustytą karpį išdėliojame ant supjaustytų daržovių, pagardiname druska.
4. Karpį užpilame vandeniu tiek, kad šis žuvį apsemtų.
5. Į puodą įmetame lauro lapelius bei petražolės šaknį, puodo neuždengę dangčiu, verdame ant lėtos ugnies apie 1 valandą.
6. Į dubenėlius sudedame po vieną – du gabaliukus žuvies bei atitinkamai daržovių, karpį užpilame per sietelį nukoštu nuoviru, papuošiame petražolėmis.
7. Ataušus nuovirui, dubenėlį įdedame į šaldytuvą. Laikome šaltai tol, kol drebučiai sustings.
Skanaus linki recepto autorė – Vilma K.