Kas gali būti geriau už namuose keptą duoną, kuri ne tik be galo skani, bet ir turinti daug baltymų, be pridėtinio cukraus ir glitimo.
Viso grūdo avižinių dribsnių duona
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 280 g avižinių dribsnių, viso grūdo
- 200 g graikiškos varškės, 0,9 %, rieb. galima keisti paprasta varške ir ją gerai pertrinti
- 3 kiaušinių
- 160 g graikiško jogurto, 3,9 % rieb.
- 50 g lazdyno riešutų
- 1 a.š. sodos
- ispaninio šalavijo (chia sėklų), papuošimui
- sezamo sėklų, papuošimui
Paruošimas
- Lengvai suplakame varškę su jogurtu ir kiaušiniais.
- Į gautą masę dedame sodą, avižinius dribsnius ir riešutus, viską išmaišome.
- Paruoštą tešlą pilame į kepimo formą ir papuošiame chia sėklomis, sezamais bei riešutais.
- Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Pastaba
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 53mgNatris: 199mgKalis: 199mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 0.3mgVitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 214mg (31%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liubov Stončaitienė