Iš karto pasakysiu gerąją naujieną –makaronus lieknėjantiems valgyti galima, tačiau makaronai makaronams nelygu. Daug kas priklauso nuo to, iš ko jie yra pagaminti bei ką su jais nuveikiate savo virtuvėje.
Viso grūdo dalių spageti makaronai su daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 296 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g viso grūdo makaronų
  • 50 g salierų lapkočių
  • 20 g svogūnų
  • 50 g cukinijos
  • 50 g pomidorų tyrės
  • 50 g morkos
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • ciberžolės, pagal skonį
  • maltos kalendros, pagal skonį
  • maltų čili pipirų, pagal skonį
  • kario prieskonių, pagal skonį
  • kmynų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Makaronus išverdame.
  • Supjaustome daržoves ir apkepiname alyvuogių aliejuje (daržovės turi likti traškios).
  • Supilame pomidorų tyrę ir patroškiname.
  • Dedame mėgstamus prieskonius.
  • Baigus kepti daržoves sudedame kmynus.
  • Daržoves sumaišome su makaronais ir dar pakepiname.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 116mgKalis: 876mg (44%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 9301µg (1163%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 43µg (57%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 186mg (27%)Selenas: 33µg (60%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!