Iš karto pasakysiu gerąją naujieną – makaronus lieknėjantiems valgyti galima, tačiau makaronai makaronams nelygu. Daug kas priklauso nuo to, iš ko jie yra pagaminti bei ką su jais nuveikiate savo virtuvėje.
Viso grūdo makaronai su pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g makaronų viso grūdo
- 1 vnt. pomidoro
- 0,5 vnt. paprikos
- 3 a.š. pomidorų pesto
- 1 šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsn. laiškinio česnako
Paruošimas
- Išverdame makaronus al dente – verdame 3-4 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
- Paprikas supjaustome juostelėmis.
- Pomidorus supjaustome stambesniais kubeliais.
- Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus.
- Įdedame smulkintas paprikas ir pomidorus.
- Lengvai apkepame 2 min., ne daugiau.
- Suberiame virtus makaronus.
- Pagardiname pomidorų pesto, laiškiniu česnaku.
- Viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu.
- Uždengiame dangčiu ir paliekame 2 min., susidraugauti skoniams.
- Viską dar išmaišome ir patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 240kcal (12%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 1mgNatris: 143mgKalis: 111mg (6%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 106µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 72mg (19%)Fosforas: 129mg (18%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė