Vištiena – baltymų ir amino rūgščių šaltinis. Palyginti su kitomis mėsos rūšimis, vištiena turi daug pranašumų: mažai riebalų – net iki 40 proc. mažiau nei kiaulienoje ir daug baltymų – iki 10 proc. daugiau nei kiaulienoje. Vištienoje gausu žmogaus organizmui būtinų ir nepakeičiamų aminorūgščių (valino, leucino, lizino, metionino, triptofano, fenilalanino, treonino), kuris skatina ląstelių atsinaujinimą.
Vištiena su cukinijų, pomidorų salotomis ir garstyčių padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 vištienos krūtinėles
- 60 g cukinijos
- 1 pomidoro
- 0,5 avokado
- 2 a.š. alyvuogių užtepėlės
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- rūkytos paprikos prieskonių pagal skonį
Padažui:
- 1 a.š. garstyčių
- 0,5 a.š. medaus
- šlakelio citrinos sulčių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- apelsino žievelės tarkuotos, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Krūtinėlę pagardiname prieskoniais.
- Kepame 180 °C orkaitėje apie 20 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Cukiniją supjaustome juostelėmis.
- Pomidorą ir avokadą supjaustome rieklėmis.
- Pagardiname rūkyta paprika.
- Padažui sumaišome visus produktus kartu.
- Vištieną tiekiame su daržovėmis, alyvuogių užtepėle, užpilame padažo.Alyvuogių užtepėlės receptą rasitečia: https://www.sulieknek.lt/juoduju-alyvuogiu-ir-raugintu-agurku-uztepele/
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 26gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 72mgNatris: 208mgKalis: 908mg (45%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 933µg (117%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 63µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 59mg (16%)Fosforas: 294mg (42%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
Patiekalas vertas dešimtuko, mano skoniui tiesiog tobulas! Neturėjau cukinijos, tai gal ir pakėliau kiek kalorijų kiekį, keičiau ją į vynuoges, vištienos krūtinėlę kepiau grilinėje keptuvėje ant mažos kaitros palaistydama sviestu, padažui neturėjau apelsino žievelių, o užtepėlei neturėjau rozmarino, bet pagardinau kajeno pipiru. Bet vis tiek patiekalas patiko net išrankiausiam šeimos nariui.