Vištiena turi dvi maistines medžiagas, kurios puikiai padeda sumažinti stresą triptofaną ir vitaminą B5. Abu jie veikia raminančiai jūsų kūną, todėl vištiena yra puikus pasirinkimas po įtemptos dienos. Be to, jo skonis yra puikus ir tai taip pat padidina stresą mažinančias, laimę sukeliančias savybes.
Puikus pasirinkimas vakarienei ar pietums. Maistinga ir labai lengva paruošti.
Vištienos ir žiedinių kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Gaminimas 15 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 poricjos
Porcijoje 470 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g vištienos
  • 100 g žiedinio kopūsto
  • 70 g agurko
  • 60 g pomidoro
  • 40 g mėlynojo svogūno
  • 40 g špinatų
  • 30 g gražgarsčių
  • 1 a. š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. natūralaus jogurto
  • 1 a. š. krapų pesto
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vištieną sumarinuojame prieskoniais.
  • Vištieną kepame ant lydyto sveisto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  • Nuplauname daržoves.
  • Supjaustome žiedinį kopūstą, agurką, pomidorą, mėlynąjį svogūną, iškeptą vištieną.
  • Dedame natūralaus jogurto ir krapų pesto, pagardiname prieskoniais ir viską sumaišome.
    Patiekiame su gražgarstėmis ir špinatais. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 470kcal (24%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 34gRiebalai: 30gSočiosios riebalų rūgštys: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 126mgNatris: 273mgKalis: 1251mg (63%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 5472µg (684%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 254µg (339%)Kalcis: 191mg (24%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 201µg (101%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 114mg (30%)Fosforas: 362mg (52%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Raminta
3.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!