Saliero šaknis – puikus riboflavino, kalcio, vitamino B6, magnio, fosfotos šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų.
Vištienos maltinukai su burokėlių salotomis ir saliero gumbo ,,bulvytėmis’’ recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 417 kcal

Ingredientai
  

Maltinukams

  • 300 g vištienos maltos
  • 50 g brokolio koto
  • 1 vnt. svogūno
  • 40 g saliero gumbo
  • 30 g žirnelių, žalių
  • 10 g baravykų, liofilizuotų
  • 2 a.š. kokosų aliejaus kepimui
  • 1 skiltelės česnako
  • petražolių pagal skonį
  • raudonėlio pagal skonį
  • rozmarino pagal skonį
  • čiobrelio pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Salotoms

  • 250 g burokėlių, virtų
  • 40 g grietinės
  • 1 skiltelės česnako
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Saliero gumbo bulvytėms

  • 300 g saliero gumbo
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į maltą mėsą įtarkuojame brokolio kotą, salierą, dedame smulkintą svogūną, baravykus, žirnelius, suberiame prieskonius, įpilame šlakelį vandens ir viską sumaišome rankomis.
  • Iš gautos masės rankomis formuojame maltinukus ir apkepame keptuvėje. Vėliau įpilame šlakelį vandens ir keletą minučių patroškiname.
  • Saliero gumbą supjaustome lazdelėmis, pagardiname prieskoniais ir kepame karšto oro gruzdintuvėje 200 C, apie 10 min.
  • Salotoms sutarkuojame burokėlius, sumaišome su česnaku, krapais, prieskoniais bei grietine.
  • Paruoštus maltinukus tiekiame su salotomis ir saliero lazdelėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 417kcal (21%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 32gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 141mgNatris: 575mgKalis: 1896mg (95%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 1274µg (159%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 93µg (124%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 241µg (121%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 432mg (62%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
3.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!