Kai prasideda grybų sezonas labiausiai mėgstu tik šviežiai gamintus. Bet visų jų nesunaudojam vienu metu, o marinuotų nevalgom. Todėl iš likučio pasigaminu (šiuo atveju) voveraičių sviestą. Taip pat gaminu ir baravykų sviestą, ypač tinka jų koteliai. Tinka visur, kur keptus grybus įprastai naudojate.
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g voveraičių
- 100 g lydyto sviesto arba pagal poreikį
- druskos, pagal skonį
- 1 šakelės čiobrelio
Paruošimas
- Švarias ir sausas voveraites apkepiname keptuvėje su lydytu sviestu, kepant naudojame pora šaukštų sviesto.
- Kepame, kol nelieka nuo grybų susidariusio skysčio.
- Pasūdome, įmetame čiobrelio šakelę ir karštas voveraites supilame į stiklinį indelį.
- Keptuvėje išlydome likusį sviestą ir juo užpilame grybus, kad apsemtų. Paliekame atvėsti.
- Uždengiame ir laikome šaldytuve. Šaldytuve galite laikyti iki 3 mėn., o šaldiklyje – 6 mėn.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 51kcal (3%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 0.3gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 4mgKalis: 102mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas D: 1µg (20%)Kalcis: 3mgVaris: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 0.4µgGeležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 3mg (1%)Fosforas: 11mg (2%)Selenas: 0.4µg (1%)Cinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Angee Mc