Skanios ir gaivios agurkų salotos su žirniais. Ar jau išbandėte?
Žaliosios agurkų salotos su žirniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 194 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g agurko
  • 100 g žirnelių šviežių arba šaldytų
  • 25 g liucernos daigų arba saulėgrąžų, pipirnės ir pan.
  • 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1/4 citrinos sulčių
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Daržoves susmulkiname mėgstamo dydžio gabalėliais ir sumaišome.
  • Daržoves gardiname ypač tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 194kcal (10%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 7gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 49mgKalis: 380mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 974µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 58µg (77%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 88µg (44%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!