Skanios ir gaivios agurkų salotos su žirniais. Ar jau išbandėte?
Žaliosios agurkų salotos su žirniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g agurko
- 100 g žirnelių šviežių arba šaldytų
- 25 g liucernos daigų arba saulėgrąžų, pipirnės ir pan.
- 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1/4 citrinos sulčių
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves susmulkiname mėgstamo dydžio gabalėliais ir sumaišome.
- Daržoves gardiname ypač tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 194kcal (10%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 7gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 49mgKalis: 380mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 974µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 58µg (77%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 88µg (44%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė