Natūralus sviestas turi vitaminų A, E, D ir kalcio, o šie svarbūs kaip kaulams, taip ir odai bei stipriam imunitetui.
Žemaitiskas naminis kastinys
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g sviesto
- 200 ml kefyro, tinka ir grietinė
- 2 skiltelių česnako
- 1 v.š. kmynų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kambario temperatūros sviestą išsukame ir šildant (tinka vonelė su karštu vandeniu) po truputį pilame kefyrą sukdami masę, kol ji pasidaro vientisa.
- Sudedame prieskonius.
- Visas procesas užtrunka 5-10 min. Labai gardu valgyti su virtomis su lupena bulvėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 106kcal (5%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 1gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.4gCholesterolis: 30mgNatris: 95mgKalis: 10mg (1%)Skaidulos: 0.2g (1%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 362µg (45%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 24mg (3%)Varis: 0.005mg (1%)Folio rūgštis: 0.5µgGeležis: 0.1mg (1%)Manganas: 0.01mg (1%)Magnis: 1mgFosforas: 6mg (1%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.04mg
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė