Porcijų kiekis: 1, Kcal 249
Žiedinio kopūsto ir avinžirnių troškinys -sudėtinės dalys:
150 g žiedinis kopūstas
40 g sausi avinžirniai, vėliau išmirkyti 24 valandas.
60 g raudonos ar geltonos paprikos
15 g juodosios alyvuogės
10 g Fetos sūris
1 a.š. (5 g) ypač tyro alyvuogių aliejus
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai (pagal skonį)
1 g bazilikas džiovintas, jei turime – naudojame šviežią
Žiedinio kopūsto ir avinžirnių troškinys – gaminimo žingsniai:

1. Žiedinį kopūstą išskaidome mažesniais žiedais.
2. Supjaustome paprikas ir kartu su kopūstu sumaišome su prieskoniais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi bei druska.
3. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 30 min. +180 C, t.y. kol daržovės suminkštės, o žiedinis kopūstas – patamsės.
4. Tuo pačiu metu verdame apie 40 min. avinžirnius ir tik likus 5 min. iki virimo pabaigos juos pasūdome.
5. Viską sumaišome, įdedame susmulkintas alyvuoges ir sūrį. Galima pašlakstyti citrinos sultimis.

Skanu valgyti su šviežiais pomidorais.