Žiedinis kopūstas pasižymi daugeliu naudingų žmogaus organizmui savybių: jį valgant, galima sumažinti vėžinių susirgimų, širdies ir smegenų veiklos sutrikimų riziką.
Žiedinio kopūsto ,,kepsnys”
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 vnt. žiedinio kopūsto, vidutinio
- 20 g tarkuoto sūrio, pvz. Džiugas
- 2 v.š. trintų pomidorų
- 2 v.š. lydyto sviesto
- 10 g krapų, svogūnų laiškų ir kt. žalumynų
- 10 ml citrinos sulčių
- 2 sklt. česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome kopūstą maždaug 2cm. storio riekėmis (kas nubyra nuo kopūsto panaudosim kitam patiekalui)
- Prieskoniuojame ir apkepame ant lydyto sviesto, kepame po 2-3min.iš abiejų pusių.
- Po to įspaudžiame česnako, dedame pomidorų tyrės, užengiame dangčiu ir kepame iki 10min. apversdami abi puses, pabaigoje pabarstome sūriu.
- Prieš valgydami pabarstome žalumynais, įspaudžiame citrinos sulčių, o kaip skanu su fermentuotais burokėliais.
- Galima valgyti su kepta vištienos filė, šviežiomis daržovėm.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 147kcal (7%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 3gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 39mgNatris: 241mgKalis: 76mg (4%)Skaidulos: 0.3g (1%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 493µg (62%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 86mg (11%)Varis: 0.03mg (3%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 0.3mg (2%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 6mg (2%)Fosforas: 57mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė