Šie miltai yra puikus ir maistingas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis jiems unikalų riešutų skonį, todėl juos galite naudoti bet kokiuose kepiniuose. Be to, skirtingai nei kvietiniai, migdolų miltai neturi glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms.
Migdolų miltų sausainiai su šokolado gabaliukais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 149 kcal

Ingredientai
  

  • 3 v.š. riešutų sviesto
  • 3 v.š. migdolų miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • 2 v.š. ispaninio šalavijo sėklų, maltų
  • 2 v.š. tamsaus šokolado, (galima keisti razinomis, riešutais ar mėgstamomis sėklomis)
  • 1 v.š. kokosų miltų 
  • 0,5 v.š. kokosų aliejaus
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Paruošimas
 

  • Ispaninio šalavijo sėklas sumalame ir sumaišome su 6 v.š. vandens, paliekame 10 min išbrinkti.
  • Sumaišome kartu sausus ingredientus (išskyrus šokoladą).
  • Masę sumaišome su ispaninio šalavijo sėklomis, riešutų sviestu ir kokosų aliejumi.
  • Sudedame šokoladą ar kitus priedus.
  • Padaliname tešlą į 6 dalis.
  • Padarome rutuliukus, juos padėję ant kepimo popieriumi išklotos skardos suspaudžiame.
  • Kepame 175°C 13-15 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 149kcal (7%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 75mgKalis: 112mg (6%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke Androsiunaite
4.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!