Žaliuosius žirnelius iš kitų daržovių išskiria tai, kad jie turi daug baltymų. Pavyzdžiui, 170 g virtų morkų turi tik 1 gbaltymų, o 170 g žirnelių – keturis kartus daugiau.
Maistinga užtepėlė su špinatais, žirneliais ir avinžirniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g žirnelių, tinka ir šaldyti
- 100 g avinžirnių, virtų ar konservuotų
- saujos špinatų
- 2 v.š. vandens
- 1 a.š. tahini pastos
- 1 skiltelės česnako
- laimo sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- baziliko pagal skonį
Paruošimas
- Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
- Konsistenciją reguliuojame vandens kiekiu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 123kcal (6%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 28mgKalis: 331mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1485µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 68µg (91%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ginte Lan
Gaminant pagal receptą, užtepėlė gavosi labai tiršta. Reikėjo papildomai įpilti vandens. Norėjau ryškesnio skonio, tad nepagailėjau pipirų ir laimo sulčių. Užtepėlės gavosi labai daug. Kitą kartą gaminsiu iš pusės kiekio.