Žaliuosius žirnelius iš kitų daržovių išskiria tai, kad jie turi daug baltymų. Pavyzdžiui, 170 g virtų morkų turi tik 1 gbaltymų, o 170 g žirnelių – keturis kartus daugiau.
Maistinga užtepėlė su špinatais, žirneliais ir avinžirniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 123 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g žirnelių, tinka ir šaldyti
  • 100 g avinžirnių, virtų ar konservuotų
  • saujos špinatų
  • 2 v.š. vandens
  • 1 a.š. tahini pastos
  • 1 skiltelės česnako
  • laimo sulčių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • baziliko pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  • Konsistenciją reguliuojame vandens kiekiu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 123kcal (6%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 28mgKalis: 331mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1485µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 68µg (91%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 148mg (21%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Ginte Lan
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!