
Varškė puikiai numalšina alkį, tačiau turi labai mažai kalorijų – 100 g varškės turi vos 156 kcal, taip pat joje gausu kalcio ir fosforo.
Varškės apkepas su obuoliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 350 g varškės, 9 proc. riebumo
- 2 obuolių, vidutinio dydžio
- 2 kiaušinių
- 4 v.š. avižinių miltų, pilno grūdo
- 50 g sviesto
- 2 v.š. kokosų gėrimo
- 1 v.š. agavų sirupo
- 0,25 a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Varškę pertriname šakute, sudedame tarkuotą sviestą ir gerai sumaišome.
- Į masę supilame išplaktus kiaušinius, agavų sirupą, miltus su kepimo milteliais.
- Vieną obuolį sutarkuojame stambia tarka ir dedame į tešlą. Supilame kokosų gėrimą, gerai viską išmaišome.
- Kepimo formą patepame sviestu. Sudedame pusę tešlos masės, ant jos dedame kitą obuolį, plonom riekutėm pjaustytą ir ant viršaus supilame likusią tešlą. Masė bus gana tiršta.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 256kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 11gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 99mgNatris: 2437mgKalis: 204mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 482µg (60%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 1253mg (157%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 622mg (89%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
Šiandien išbandžiau šį receptą. Gavosi labai skanu, na tiesiog laaaaabai. Vos susilaikiau nesuvalgiusi pusę pyrago iš karto :)) Bet aš dėjau daugiau obuolių, o miltus dėjau per pusę avižinius ir kokosų. Ir man gavosi labiau apkepas negu pyragas. Bet skonio tai nesuprastino. Visko užteko ir sūrumo, ir saldumo, ir rūgštelės.