
Greitai paruošiamos, maistingos ir subalansuotos salotos, su edamame pupelėmis, tinkamos tiek pietums, tiek vakarienei. Jose dera baltymai, daržovės ir gerieji riebalai – viskas, ko reikia pilnavertei lengvai vakarienei ar užkandžiui. Darbo nedaug, salotos skanios, gana sočios.
Salotos su edameme pupelėmis, morkomis ir agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g edamame pupelių
- 100 g morkos
- 80 g agurko
- 6 g sezamo sėklų
- 5 g lydyto sviesto
- 1 a.š. sezamo aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 0,5 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Morkas ir agurką sutarkuojame stambia tarka.
- Česnaką smulkiai supjaustome.
- Į dubenį dedame sutarkuotas daržoves, česnaką, beriame sezamo sėklas, druską, pipirus.
- Apšlakstome sezamo aliejumi ir citrinos sultimis, išmaišome.
- Edamame pupeles trumpai pakepiname lydytame svieste, kol šiek tiek apskrunda.
- Dar karštas pupeles sudedame į salotas, viską dar kartą išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 290kcal (15%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 13gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 13mgNatris: 116mgKalis: 905mg (45%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 16765µg (2096%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 46µg (61%)Kalcis: 169mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 348µg (174%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 261mg (37%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė