Kas galvoja, kad sveika mityba – brangu – klysta, nes gerai planuojant ir daugiau išmanant apie maistines medžiagas kaip tik galima sutaupyti. Grįžtant prie vertingų medžiagų kad karotinoidai geriau pasisavintų – būtini riebalai. Taigi morkų lapelių derinys su riešutais ar aliejumi – puikus derinys. Morkų pesto puikiai tinka: sumuštiniams, salotų padažui – į košę. Komentaruose pasidalinkite kur dar esate bandę?

Ingredientai
- 60 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 50 g morkų lapelių
- 50 g krapų šviežių
- 50 g anakardžių riešutų
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 – 2 žiupsneliai druskos
- 1 – 2 žiupsneliai pipirų
- 20 baziliko lapelių dėl skonio
Paruošimas
- Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
- Visus ingredientus dedame į smulkintuvą (blenderį) ir sutriname iki vientisus masės. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.