Pesto padažas iš morkų lapelių ir krapų

Morkų lapeliuose beta karotino, kuris mūsų organizme virta į vitaminą A, yra DAUGIAU nei pačiose morkose. Kas galvoja, kad sveika mityba - brangu - klysta, nes gerai planuojant ir daugiau išmanant apie maistines medžiagas kaip tik galima sutaupyti.Grįžtant prie vertingų medžiagų kad karotinoidai geriau pasisavintų – būtini riebalai. Taigi morkų lapelių derinys su riešutais ar aliejumi - puikus derinys.Morkų pesto puikiai tinka: - sumuštiniams, receptas čia https://www.sulieknek.lt/r/sumustiniai-su-morku-lapeliu-krapu-pesto/ - salotų padažui - į košę.Komentaruose pasidalinkite kur dar esate bandę?Nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Padažai

Ingredientai
  

  • 50 g morkų lapeliai
  • 50 g švieži krapai
  • 50 g anarkardžių riešutai
  • 2-3 stick skiltelės česnakas
  • 60 ml ypač tyras alyvuogių aliejus
  • 1 tbsp citrinos sultys
  • 1 - 2 pinch druska
  • 1 - 2 pinch pipirai
  • 20 stick baziliko lapelių (dėl skonio)

Paruošimas
 

  • Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
  • Visus ingredientus dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisus masės. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Padažai
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!