Kas galvoja, kad sveika mityba – brangu – klysta, nes gerai planuojant ir daugiau išmanant apie maistines medžiagas kaip tik galima sutaupyti. Grįžtant prie vertingų medžiagų kad karotinoidai geriau pasisavintų – būtini riebalai. Taigi morkų lapelių derinys su riešutais ar aliejumi – puikus derinys. Morkų pesto puikiai tinka: sumuštiniams, salotų padažui – į košę. Komentaruose pasidalinkite kur dar esate bandę?
Morkų lapeliuose beta karotino, kuris mūsų organizme virsta į vitaminą A, yra DAUGIAU nei pačiose morkose.
Pesto padažas iš morkų lapelių ir krapų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 50 g morkų lapelių
- 50 g krapų šviežių
- 50 g anakardžių riešutų
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 – 2 žiupsneliai druskos
- 1 – 2 žiupsneliai pipirų
- 20 baziliko lapelių dėl skonio
Paruošimas
- Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
- Visus ingredientus dedame į smulkintuvą (blenderį) ir sutriname iki vientisus masės. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 294kcal (15%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 5gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 52mgKalis: 233mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1322µg (165%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 128mg (18%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė