Kas galvoja, kad sveika mityba – brangu – klysta, nes gerai planuojant ir daugiau išmanant apie maistines medžiagas kaip tik galima sutaupyti. Grįžtant prie vertingų medžiagų kad karotinoidai geriau pasisavintų – būtini riebalai. Taigi morkų lapelių derinys su riešutais ar aliejumi – puikus derinys. Morkų pesto puikiai tinka: sumuštiniams, salotų padažui – į košę. Komentaruose pasidalinkite kur dar esate bandę?

Morkų lapeliuose beta karotino, kuris mūsų organizme virsta į vitaminą A, yra DAUGIAU nei pačiose morkose.
Pesto padažas iš morkų lapelių ir krapų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 294 kcal

Ingredientai
  

  • 60 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 50 g morkų lapelių
  • 50 g krapų šviežių
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 – 2 žiupsneliai druskos
  • 1 – 2 žiupsneliai pipirų
  • 20 baziliko lapelių dėl skonio

Paruošimas
 

  • Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
  • Visus ingredientus dedame į smulkintuvą (blenderį) ir sutriname iki vientisus masės. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 294kcal (15%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 5gRiebalai: 28gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 52mgKalis: 233mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1322µg (165%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 128mg (18%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!