Porcijų kiekis: 1, kcal 152
Cukinijų troškinys su pomidorais – sudėtinės dalys:
150 g cukinijos
60 g pomidorų
80 g brokolio
5 g česnako
1 g druskos
1g maltų pipirų
7 g alyvuogių aliejaus
15 g natūralaus jogurto
Cukinijų troškinys su pomidorais – gaminimo žingsniai:
1. Nuplauname, nulupame ir kubeliais supjaustome cukinijas.
2. Nuplauname ir kubeliais supjaustome pomidorus ir brokolius.
3. Dedame cukinijas į įkaitintą troškintuvą, įpylę alyvuogių aliejaus, sūdome.
4. Po 5 min. sudedame likusias daržoves, paliekame troškintis 15 min.
5. Įspaudžiame norimą česnako kiekį, prieskonių ir pabigoje įdedame natūralaus jogurto užbalinimui.
Tai labai lengvai pagaminamas, lengvas ir skanus troškinys. Kadangi jam reikalingų ingredientų būna visus metus, tai paįvairiname skirtingomis daržovėmis ir priedais (pvz.: žaliais žirneliais arba kietuoju sūriu pabarstymui ir pan.), tokį troškinį galima valgyti labai dažnai.
Recepto autorė – programos dalyvė Aurelija K.
Skanaus
Kaip smagu, kad mano receptas visai sveikai besimaitinanciu bendruomenei pateiktas. Skanaus. Jaunu savo augintu cukiniju is tiesu nelupu:)
o kam lupti jaunas cukinijas? jos gi valgomos su odele, tik tos musų peraugintos lietuviškos turi storas ir kietas?
Geras pastebėjimas – receptas rašytas žiemą:) tada be kokiu atveju geriau nulupti, nes daug saugojimo chemikalų naudojama
As manau, kad nelabai gerai naudoti alyvu alieju kepimui. Jis aukstoje temperaturoje skaidosi. Pasiskaitykite straipsni siame tinklapyje – "Alyvu aliejus kepimui netinka" spausdinta 2011-11-17. Sis aliejus naudojamas daugiau saltam maisto gaminimui, trumpam apkepimui (2-3 min.) arba kosmetikoje odos prieziurai.
Kartais mes nesamoningai darome klaidas ir kenkiame pacios sau
geros visoms dienos
su pagarba Giedre Mikenaite
Giedre, ačiū už pastabumą:) Tik reikia žinoti, kad gaminant vandeningas daržoves išsiskiria daug vandens, taigi temperatūra taip aukštai nepakyla, todėl GALIMA naudoti šalto spaudimo saulėgrąžų ar alyvuogių aliejų.
Vakar pasigaminau ir gavosi super skanu! Rekomenduoju!