Tai salotos, kurios tinka prie mėsos, žuvies, įvairių troškinių, net ir omleto. Žinoma, tokias salotas galima skaninti tiek jogurtu, tiek grietine ar šilkinio tofu majonezu.
Agurkų, ridikėlių ir baltojo ridiko salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g agurko
- 150 g ridikėlių
- 150 g baltojo ridiko
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 a.š. kanapių sėklų
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Visas daržoves supjaustome plonais griežinėliais.
- Sudedame daržoves į lėkštę.
- Sudėję pasūdome ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Ant salotų užbarstome kanapių sėklų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 111kcal (6%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 66mgKalis: 447mg (22%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 72µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 76mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite