Tai salotos, kurios tinka prie mėsos, žuvies, įvairių troškinių, net ir omleto. Žinoma, tokias salotas galima skaninti tiek jogurtu, tiek grietine ar šilkinio tofu majonezu.
Agurkų, ridikėlių ir baltojo ridiko salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 111 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g agurko
  • 150 g ridikėlių
  • 150 g baltojo ridiko
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1 a.š. kanapių sėklų
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Visas daržoves supjaustome plonais griežinėliais.
  • Sudedame daržoves į lėkštę.
  • Sudėję pasūdome ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Ant salotų užbarstome kanapių sėklų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 111kcal (6%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 66mgKalis: 447mg (22%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 72µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 76mg (11%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!