Sūrius mėgstame dėl juos esančio natrio ir riebalų – medžiagų, dėl kurių gaminasi malonumo hormonas dopaminas. Riebalų buratos sūrio 100 g porcijoje – 24 g, tad jį reikia valgyti kuo lėčiau, pasimėgaujant mažais kąsneliais. Tada malonumo hormono pasigamins daugiau, nes medžiagos spės mūsų burnoje „pasignalizuoti“ smegenims.
Arbūzo salotos su šilauogėmis ir buratos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 164 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g arbūzo, recepte naudojamas geltonas, bet puikiai tinka ir įprastas arbūzas
  • 40 g buratos sūrio
  • 30 g šilauogių
  • 3 g sezamo sėklų

Paruošimas
 

  • Arbūzą supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Sudedame į lėkštę, užberiame uogų, dedame sūrį ir viską pagardiname sezamo sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 164kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 28mgNatris: 2mgKalis: 149mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 865µg (108%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 250mg (31%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 33mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Angee Mc
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!