Sūrius mėgstame dėl juos esančio natrio ir riebalų – medžiagų, dėl kurių gaminasi malonumo hormonas dopaminas. Riebalų buratos sūrio 100 g porcijoje – 24 g, tad jį reikia valgyti kuo lėčiau, pasimėgaujant mažais kąsneliais. Tada malonumo hormono pasigamins daugiau, nes medžiagos spės mūsų burnoje „pasignalizuoti“ smegenims.
Arbūzo salotos su šilauogėmis ir buratos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g arbūzo, recepte naudojamas geltonas, bet puikiai tinka ir įprastas arbūzas
- 40 g buratos sūrio
- 30 g šilauogių
- 3 g sezamo sėklų
Paruošimas
- Arbūzą supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Sudedame į lėkštę, užberiame uogų, dedame sūrį ir viską pagardiname sezamo sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 164kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 28mgNatris: 2mgKalis: 149mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 865µg (108%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 250mg (31%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 33mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Angee Mc