Sprendimas kepti mėsos keksus vietoje įprastų mėsos kotletų pasirinktas neatsitiktinai. Taip ir lėkštėje puikiai patiekalas atrodo, bet svarbiausia, kad taip išvengiame nereikalingų papildomų riebalų kepimui.
Jautienos keksiukai – kotletai be papildomų riebalų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g jautienos maltos mėsos. Galima keisti ir kalakutiena
- 70 g morkų
- 50 g svogūnų
- 20 g kiaušinio galima išsiversti ir be jo. Puikiai suriš morkos.
- skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- prieskonių tinka natūralūs paukštienos prieskoniai ar bet kokie kiti, kurie patinka. Pagal skonį
Paruošimas
- Į sumaltą mėsą dedame smulkiai sutarkuotas morkas, išspaudžiame česnaką, susmulkintą svogūną, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius.
- Visą masę gerai išmaišius sudedame ją į keksiukų formeles (formelės masė pripildoma be kaupo).
- Keksiukus kepame 180 laipsnių temperatūroje 45 min.
- Keksiukus valgome su šviežiomis, garuose virtomis ar lengvai orkaitėje apkeptomis daržovėmis.
- Kad keksiukai būtų „šlapesni“, juos galima patepti pomidorų padažu.Beje, jei kotletukai sausoki gaunasi, galima išėmus iš formelės, dar kelias minutes patroškinti puode su vandeniu ir daržovių sultiniu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 393kcal (20%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 25gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 160mgNatris: 199mgKalis: 673mg (34%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 11808µg (1476%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 275mg (39%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 6mg (60%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Aurelija
20 kiaušinio?
reikia dauginti iš reikiamo porcijų kiekio.
Sis receptas puikus, kepiau paukstienos keksiukus-isties skanu,minkstuciai,be papildomu riebalu ir labai lengvai pagaminami. Taciau noriu pataisyti del kepimo laiko-per tiek laiko mesyte issauses ir tikrai nebus vertinga… As kepu tol,kol ima begti skaidrios sultys-pakanka 18-25min,priklausomai nuo kotletelio dydzio. Visad galima istraukti,pjauti pusiau ir paziuret,iskepes ar ne, nes ilgai kepant, jie bus ne tokie skanus,beto-sausoki…
Tokioj aukštoj temperatūroj ir taip ilgai kepti reikia? Kad ir kalakutiena, bet gana minkšta mėsa…
Gal galėtumėte tada pabandyti ir patikslinti? Visų dedamų receptų neturime galimybės patikrinti, taigi labai džiaugiamės visais komentarais ir patikslinimais:)
Receptūrą papildžiau smulkiai tarkuotu gabalėliu gumbinio saliero ir pastarnoku , o vietoje viso kiaušinio tik jo baltymu ir šaukštu avižų sėlenėlių .
Kalakutienos keksiukai gavosi labai skanūs ir minkštutėlai
Nu jau krakmolo padazas, vadinamas ketcupu, lieknejant tai tikrai nereikalingas. O siaip ideja superine
Pomidorų padažas būna ir naminis:) pvz. http://sulieknek-lt.preview-domain.com/naminis-pomidoru-padazas-kelioms-dienoms/
Beje, jei keksiukai gaunasi kiek sausoki, išėmus iš formos, galima juos kelias minutes patroškinti puode su vandeniu ir sultiniu.