Labai greitai paruošiama ir skani košė. Išbandykite.
Avižinė košė su brokoliu, svogūnų laiškais ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g avižų grūdų
- 50 g brokolio
- 50 g vyšninių pomidorų
- 20 g svogūnų laiškų
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Keptuvėje šiek tiek apkepiname brokolį ir supjaustytus svogūnų laiškus.
- Į paruoštas avižų kruopas dedame apkepintą brokolį su svogūnu, supjaustome vyšninius pomidorus, barstome mėgiamais prieskoniais ir skanaujame. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 279kcal (14%)Angliavandeniai: 51gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 26mgKalis: 567mg (28%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 927µg (116%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 97µg (129%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 312mg (45%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Raminta