Greitai paruošiama, skani ir soti košė. Verta išbandyti, norėsite dar ;).
Avižinė košė su grietine (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g avižų smulkintų
- 10 g grietinės
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname grietine ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 9gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 206mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 62µg (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 278mg (40%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė