
Aižų grūduose taip pat yra augalinių cheminių medžiagų, vadinamų fenolio junginiais, ir fitoestrogenų, kurie veikia kaip antioksidantai, siekiant sumažinti žalingą lėtinio uždegimo, susijusio su įvairiomis ligomis, tokiomis kaip širdies, kraujagyslių ligos ir diabetas, poveikį.
Avižinis kisielius be cukraus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1,2 l vandens
- 300 g avižinių miltų stambiai maltų
- 40 g duonos juodos, bemielės
- 1 gab. beržo anglies
Paruošimas
- Miltus užpilti šiltu vandeniu ir išmaišyti.
- Įdėti juodos duonos riekelę ir beržo anglies gabaliuką (kad nebūtų taip kartu).
- Laikyti kambario temperatūroje nuo vienos iki dviejų parų.
- Praėjus nurodytam laikui, perkošti per marlę arba sietelį.
- Skystį supilti į puodą ir maišant virti, kol sutirštės.
- Išvirusį kisielių sukrėsti į dubenėlius, atvėsinti.
- Valgyti užsipylus šaukštelį trintų spanguolių, bruknių uogienės, medaus ar klevų sirupo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 165kcal (8%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 41mgKalis: 148mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Judita Z. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
Tikrai labai skanus patiekalas,gaminam per kiekvienas kūčias,valgom dar šiltą įdėją truputį gero aliejaus,su virtom bulvėm.