Avižinis kisielius – sudėtinės dalys:
300 g stambiai maltų avižinių miltų arba pilno grūdo dribsnių
1,2 litro vandens
40g Juodos bemielės duonos riekelės
Gabalėlio beržo anglies
Maistinės medžiagos:
Baltymai – 29,72
Riebalai – 9,44
Angliavandeniai –  235,6
Kcal – 454
Avižinis kisielius – gaminimo žingsniai:
1. Miltus arba dribsnius užpilti šiltu vandeniu, išmaišyti, įdėti juodos duonos riekelę ir beržo anglies gabaliuką (kad nebūtų taip kartu).
2. Laikyti kambario temperatūroje nuo vienos iki dviejų parų.
3. Praėjus nurodytam laikui, perkošti per marlę arba sietelį.
4. Skystį supilti į puodą ir mašant virti, kol sutirštės.
5. Išvirusį kisielių sukrėsti į dubenėlius, atvėsinti.
6. Valgyti užsipylus šaukštelį trintų spanguolių, bruknių uogienės, medaus ar klevų sirupo.
Skanaus linki recepto autorė – Judita Z.