Išbandykite šį skanų avižinį desertą ir įvertinkite komentaruose.
Avižinis kisielius be cukraus recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 2 d
Gaminimas 30 min.
Iš viso 2 d 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 165 kcal

Ingredientai
  

  • 1,2 l vandens
  • 300 g avižinių miltų stambiai maltų
  • 40 g duonos juodos, bemielės
  • 1 gab. beržo anglies

Paruošimas
 

  • Miltus užpilti šiltu vandeniu ir išmaišyti.
  • Įdėti juodos duonos riekelę ir beržo anglies gabaliuką (kad nebūtų taip kartu).
  • Laikyti kambario temperatūroje nuo vienos iki dviejų parų.
  • Praėjus nurodytam laikui, perkošti per marlę arba sietelį.
  • Skystį supilti į puodą ir mašant virti, kol sutirštės.
  • Išvirusį kisielių sukrėsti į dubenėlius, atvėsinti.
  • Valgyti užsipylus šaukštelį trintų spanguolių, bruknių uogienės, medaus ar klevų sirupo.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 165kcal (8%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 41mgKalis: 148mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetic, Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Judita Z. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!