
Išbandykite šį skanų avižinį desertą ir įvertinkite komentaruose.
Avižinis kisielius be cukraus
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1,2 l vandens
- 300 g avižinių miltų stambiai maltų
- 40 g duonos juodos, bemielės
- 1 gab. beržo anglies
Paruošimas
- Miltus užpilti šiltu vandeniu ir išmaišyti.
- Įdėti juodos duonos riekelę ir beržo anglies gabaliuką (kad nebūtų taip kartu).
- Laikyti kambario temperatūroje nuo vienos iki dviejų parų.
- Praėjus nurodytam laikui, perkošti per marlę arba sietelį.
- Skystį supilti į puodą ir mašant virti, kol sutirštės.
- Išvirusį kisielių sukrėsti į dubenėlius, atvėsinti.
- Valgyti užsipylus šaukštelį trintų spanguolių, bruknių uogienės, medaus ar klevų sirupo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 165kcal (8%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 6gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 41mgKalis: 148mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 177mg (25%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Judita Z. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė