Greičiausiai ir lengviausiai iškepta mano duonelė, kupina:
- Baltymų – ląstelių statybinė medžiaga ir sotumo palaikymui
- Skaidulų – ilgam sotumo jausmui ir žarnyno bakterijų maistui, tame tarpe stiprių antioksidantų betagliukanų.
Vandutės puikiai dera su:
- Užtepėlėmis: nuo varškės iki gvakamolės (avokado) ar humuso (avinžirnių)
- Daržovėmis: nuo pomidorų iki raugintų agurkų ar ridikėlių
- Sūriu: nuo tofu iki fetos ar olandiško
- Riebia žuvimi, pavyzdžiui, lašiša
Lyg ir bandelės, tik nesaldžios. Esu mačiusi receptų ir su džiovintais vaisiais, bet aš rekomenduoju gardinti mėgstamais nesaldžiais prieskoniais: nuo persilado mišinio, kajeno pipirų, česnako iki saldžios paprikos.
Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais „Vandutės“
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g varškės
- 200 g avižų dribsnių, viso grūdo ekologiškų. Kai kas kepa su avižiniais miltais, bet kuo mažiau apdorotas grūdas tuo sotumas didesnis ir ilgesnis.
- 2 kiaušinių
- 1 v.š. kmynų
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Kiaušinius su varške ir prieskoniais ištriname.
- Suberiame avižinius dribsnius ir išmaišome.
- Formuojame mažytes bandeles ir sudedame ant kepimo skardos.
- Kepame viršus/apačia +180 C – 30-40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 33mgNatris: 120mgKalis: 113mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 88µg (11%)Vitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė