Greičiausiai ir lengviausiai iškepta mano duonelė, kupina:

  • Baltymų – ląstelių statybinė medžiaga ir sotumo palaikymui
  • Skaidulų – ilgam sotumo jausmui ir žarnyno bakterijų maistui, tame tarpe stiprių antioksidantų betagliukanų.

Vandutės puikiai dera su:

  • Užtepėlėmis: nuo varškės iki gvakamolės (avokado) ar humuso (avinžirnių)
  • Daržovėmis: nuo pomidorų iki raugintų agurkų ar ridikėlių
  • Sūriu: nuo tofu iki fetos ar olandiško 
  • Riebia žuvimi, pavyzdžiui, lašiša
Lyg ir bandelės, tik nesaldžios. Esu mačiusi receptų ir su džiovintais vaisiais, bet aš rekomenduoju gardinti mėgstamais nesaldžiais prieskoniais: nuo persilado mišinio, kajeno pipirų, česnako iki saldžios paprikos.
Avižinių dribsnių ir varškės duonelės su kmynais „Vandutės“ recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 12 porcijos
Porcijoje 108 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g varškės
  • 200 g avižų dribsnių, viso grūdo ekologiškų. Kai kas kepa su avižiniais miltais, bet kuo mažiau apdorotas grūdas tuo sotumas didesnis ir ilgesnis.
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. kmynų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius su varške ir prieskoniais ištriname.
  • Suberiame avižinius dribsnius ir išmaišome. 
  • Formuojame mažytes bandeles ir sudedame ant kepimo skardos.
  • Kepame viršus/apačia +180 C – 30-40 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 33mgNatris: 120mgKalis: 113mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 88µg (11%)Vitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 139mg (20%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!