Maistinių mielių dribsniai turi daug B grupės vitaminų, skaidulinių medžiagų bei augalinių baltymų. Šie dribsniai rekomenduojami vegetarams ir veganams, kurie iš maisto produktų negauna pakankamai B grupės vitaminų, baltymų bei geležies.
Avižų ir lęšių košė, pagardinta maistinių mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g agurko
- 1 pomidoro
- 50 g avižų
- 20 g raudonųjų lęšių
- 1 a.š. maistinių mielių dribsnių
- krapų pagal skonį
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame,kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni,be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir avižas kartu su vandeniu (santykis1:2), paskaniname druska ir užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Keletą valandų mirkytus lęšius perplauname bei verdame pasūdytame vandenyje apie 5 minutes.
- Avižas su lęšiais sumaišome kartu.
- Daržoves supjaustome ir dedame ant paruoštos košės.
- Pagardiname krapais ir maistinių mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 14gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 52mgKalis: 847mg (42%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1182µg (148%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 146µg (73%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 119mg (32%)Fosforas: 346mg (49%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos ir recepto autorė Donata Vaisnoraitė