Balta mišrainė man asocijuojasi su vaikyste bei džiaugsmu. Tačiau gaminu sveikesnę versiją –  be bulvių, vietoje jų žiedinis kopūstas. Tokia balta mišrainė tinka ne tik šventėms, bet ir į pietų stalui
Balta mišrainė su žiediniu kopūstu vietoje bulvių recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 158 kcal

Ingredientai
  

  • 230 g žirnelių šaldytų
  • 150 g žiedinio kopūsto
  • 1 morkos
  • 1 kiaušinio
  • 1 rauginto agurko
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinį kietai išverdame.
  • Morką išverdame ir atvėsiname.
  • Žiedinio kopūsto žiedynus sutarkuojame burokine tarka ir trumpai apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
  • Šaldytus žirnelius atšildome.
  • Visus kitus ingredientus supjaustome ir sumaišome su žirneliais, graikišku jogurtu ir garstyčiomis. Pagal skoni dedame druskos ir pipirų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 158kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 55mgNatris: 452mgKalis: 489mg (24%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 4147µg (518%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 94µg (47%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 164mg (23%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Karveliene
3.7 7 votes
Patiko? Įvertinkite!