Karis suteikia žuviai išskirtinio skonio, o čia tinka ir kartu pakepintos morkos.
Balta žuvis kepta su kariu ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 290 kcal

Ingredientai
  

  • 220 g baltos žuvies
  • 40 g morkų
  • 1 a. š. riebalų kepimui
  • 1 žiupsn. druskos
  • 0,2 g pipirų
  • 0,2 g kario

Salotoms:

  • 40 g ridikėlių
  • 40 g salotų įvairių
  • 20 g špinatų
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 žiupsn. pipirų
  • krapų

Paruošimas
 

Žuvies paruošimas:

  • Mėgstamą baltą žuvį kepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).
  • Baigiant kepti žuviai, gardiname ją kariu. Iškepusią, išimame į lėkštę.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepame morkas. Morkas reikia neperkepti, turi likti traškios.
  • Iškepus morkoms, dėti jas šalia iškeptos žuvies.

Salotų paruošimas:

  • Smulkiname norimo dydžio: ridikėlius, špinatus, salotas. Gardiname jas alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, krapais. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 290kcal (15%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 41gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 105mgNatris: 296mgKalis: 1298mg (65%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 9049µg (1131%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 114µg (152%)Kalcis: 68mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 461mg (66%)Selenas: 73µg (133%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!